Usein kysytyt kysymykset

Smila kuvio

Tältä sivulta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä vastausta mieltäsi askarruttavaan asiaan, voit olla yhteydessä meihin yhteystietolomakkeen kautta.

Smila on helppokäyttöinen kotiin tai hoivayksikköön tuotava hoivapalvelu, joka mahdollistaa sinulle turvallisen ja itsenäisen arjen omassa kodissasi mahdollisimman pitkään. Hoivapalvelun tärkeä osa on helppokäyttöinen Smila-lääkeannostelija, joka varmistaa turvallisen lääkkeiden oton kotona ja viestii hoivayksikölle tai omaisille, jos lääke jää ottamatta. Näin hoivayksikkösi tietää heti avuntarpeestasi.

Smila-hoivapalvelu sopii turvallisen ja itsenäisen arjen tueksi kaikille niille, joiden säännöllinen lääkkeenotto vaatii tukea annosteluun.

Jos olet jo valmiiksi kotihoidon asiakas, niin lisätietoja Smilasta saat kääntymällä oman kuntasi kotihoidon puoleen. Jos et ole vielä kotihoidon asiakas, niin oman kuntasi kotihoidon palveluneuvonta tai asiakasohjaus opastaa eteenpäin Smila-palvelun hankinnassa.

Lääkkeiden annosjakelu Smilan kautta on turvallista. Turhat lääkkeet ja yhteisvaikutukset saadaan karsittua, kun lääkityksesi tarkistetaan. Oikeat lääkkeet tulee otettua oikeassa järjestyksessä, kun Smila annostelee ne oikeaan aikaan ja vain tuolloin otettavat lääkkeet kerrallaan. Jos lääkettä ei tiettyyn aikaan poimita laitteesta, annospussi putoaa ottamatta jääneiden lääkkeiden lukittuun säiliöön.

Sähkökatkoksen sattuessa tai Smilan johdon irrotessa pistorasiasta, on laitteessa akku sen toiminnan jatkumisen turvaamiseksi.

Jos lähdet pois kotoasi pidemmäksi aikaa, esimerkiksi matkalle, on lääkkeittesi annostelu mukaan otettavaksi helppoa. Laite annostelee aina omat henkilökohtaiset lääkkeesi ajantasaisesti annosteltuna ja erikseen pakattuina omiin annospusseihinsa, joissa ne on helppo ottaa mukaan.