Käyttöopastus

Smila-annosjakelija

Laitteen sijoittaminen kotona

Smila-lääkeannostelija on helppo käyttää ja kokonsa puolesta mahtuu esimerkiksi keittiön työtasolle. Laite käyttää toimiakseen tavallista verkkovirtaa, joten et tarvitse muuta, kuin pistorasian sen sijoituspaikan lähelle.

Lääkkeen annostelu

Smila ilmoittaa äänimerkillä, kun sinulla on lääkkeenoton aika. Lääkepainiketta koskettaessa Smila tarjoaa esiavatun annospussin. Smila muistuttaa useaan kertaan lääkkeen ottamisesta. Äänenvoimakkuutta voi halutessaan säätää kovemmalle tai hiljemmalle.

Jos lääkepainiketta ei kosketeta useasta muistutuksesta huolimatta, annospussi putoaa ottamatta jääneiden lääkkeiden lukittuun säiliöön. Jos lääke on jäänyt ottamatta, Smila lähettää hälytyksen hoitoyksikköön. Näin hoitohenkilökuntasi on jatkuvasti ajan tasalla lääkityksestäsi ja tarvittaessa saat apua nopeasti.

Näyttö

Smilassa on helppokäyttöinen ja selkeä näyttö, jonka avulla saat tarvittaessa sekä ääni- ja videoyhteyden hoitohenkilökuntaan.

Laitteen yhteydet

Laite on päällä aina, mutta laitteen kautta otettu yhteys on päällä vain silloin, kun olet itse ottanut sillä yhteyden tai vastannut sinulle tulevaan videopuheluun. Smila menee lepotilaan, kun vuorokauden viimeinen lääkeannos on otettu.

Poissaolo kotoa

Jos lähdet pois kotoasi pidemmäksi aikaa, esimerkiksi matkalle, on lääkkeittesi annostelu mukaan otettavaksi helppoa. Laite annostelee aina omat henkilökohtaiset lääkkeesi ajantasaisesti annosteltuna ja erikseen pakattuina omiin annospusseihinsa.

Sähkökatkos

Sähkökatkoksen sattuessa tai Smilan johdon irrotessa pistorasiasta, on laitteessa akku sen toiminnan jatkumisen turvaamiseksi.

Laitteen asennus

Hoivayksikkösi henkilökunta asentaa Smilan sinulle käyttövalmiiksi. Smilan avulla päivittäinen lääkkeenottosi on helppoa ja turvallista.

Tekniset ominaisuudet

Laite toimii sähkövirralla. Et tarvitse internet-liittymää, sillä laiteessa on sisällään SIM-kortti, joka muodostaa yhteyden sinun laitteesi ja hoitoyksikön välillä.

Smila ei ole pelkästään lääkeautomaatti, vaan sillä voi olla videoyhteydessä hoitoyksikköön tai omaisiin.

Lisäksi Smilassa on sisäänrakennettu radio, josta voit kuunnella omaa mieliradioasemaasi.

Smilassa on myös kalenteri, joka muistuttaa sinua muista kuin koneellisesti annosjaeltavista lääkkeistäsi.